MUP RS

Nezakonito sticali i prodavali imovinu Bošnjaka!?

Osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili šest prevara, dva krivična djela falsifikovanja isprave, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, pokušaj prevare i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Policajci podnijeli prijave. Ilustracija

Piše: O. Matavulj

27.5.2021

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS prijavila je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci Dušana Vukajlovića (alijas Duško Jović) i Aleksandra Lapčevića iz Banje Luke zbog sumnje da su nezakonito dolazili u posjed imovine i građevinskog zemljišta, mahom Bošnjaka, koje su potom prodavali.

Kako je saopćio MUP RS, osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili šest prevara, dva krivična djela falsifikovanja isprave, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, pokušaj prevare i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.


Oštećeno više osoba

- Lica se sumnjiče da su od od januara do jula 2020. godine po prethodnom dogovoru u namjeri da u Banjoj Luci nezakonito dođu u posjed nekretnina i građevinskog zemljišta, koje su u vlasništvu drugih lica, u jednom slučaju stavili, a u drugom slučaju pokušali staviti, u pravni promet falsifikovane lične isprave kao i falsifikovane punomoći javnih beležnika/notara u Republici Srbiji i Hrvatskoj - navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Dodaje se da su osumnjičeni te nekretnine i građevinsko zemljište prodavali ili namjeravali da prodaju treći licima, čime su sebi pribavili značajnu imovinsku korist.

U policiji navode da je ovim djelima oštećeno više osoba, a nezvanično saznajemo da se većinom radio Bošnjacima koji su za vrijeme rata i kasnije napustili Banju Luku.

Pod istragom i advokati

- Policijski službenici pod nadzorom tužilaštva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju drugih krivičnih djela počinjenih na sličan način od strane navedenih, ali i drugih lica - navode u MUP RS.

U policiji saznajemo da se pod istragom nalaze i pojedini advokati iz Banje Luke, kakvim se i osumnjičeni Vukajlović predstavljao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.