OBJAVLJEN KONKURS

MUP KS prima 200 policajaca

Oni će proći obuku u okviru policijske akademije i nakon toga stupiti u službu i staviti se na raspolaganje u borbi protiv kriminala, istakao je Katica

A. J.

Katica: Oko 350 policijskih službenika nedostaje

Foto: Služba za protokol i press Kantona Sarajevo


Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je danas Javni konkurs za prijem 200 policijskih službenika, sa početnim činom „policajac“. Konkurs ostaje otvoren 30 dana a dostupan je na https://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.ba/files/01_tekst_javnog_konkursa.pdf.

- Ovo je važan dan za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Imat ćemo 200 novih policijskih službenika da se brinu o sigurnosti građana. Oni će proći obuku u okviru policijske akademije i nakon toga stupiti u službu i staviti se na raspolaganje u borbi protiv kriminala - istakao je ministar unutrašnjih poslova Admir Katica.

Ministar je naglasio da je MUP KS već dugo vremena kadrovski potkapacitiran, a raspoložive policijske snage preopterećene dodatnim obimom posla usljed pandemije koronavirusa i migrantske krize. Posljednji prijem policijskih službenika je bio u 2017. godini.

- Oko 350 policijskih službenika nedostaje trenutno po pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i  sistematizaciji radnih mjesta. Situaciju dodatno otežava i pandemija, jer je veliki broj naših službenika bio van stroja usljed oboljenja od COVID 19. Ovim novim prijemom situacija će se značajno poboljšati - istakao je ministar.

Više o:

Admir Katica MUP KS
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na