OBILJEŽEN DAN GRADA

Gradonačelnik Gračanice: Ponosan sam na privrednike, zdravstvene radnike, borce

Priznanje "Počasni građanin grada" dobit će Fuad Purač, čovjek koji 53 godine živi u Australiji, a nikada nije zaboravio svoj grad

Dobitici priznanja sa gradonačelnikom i predsjedavajućim Gradskog vijeća. H. Čalić

H. Čalić

2.6.2021

U Gračanici je svečano, ali skromnije nego prethodnih godina obilježen 2. juni - Dan grada Gračanice, ustanovljen po prvim pisanim dokumentima. Prije Svečane akademije, posjećeni su Centralni spomenik braniteljima BiH 1992-95. i antifašistima 1941-45. godine. 

Prisutni su pogledali dokumentarni film "2. juni 2020 - 2. juni 2021." autora Fahrudina Kurtovića, u kome su istaknuti rezultati postignuti u teško vrijeme pandemije.



Zlatnu plaketu Domu zdravlja primila je direktorica dr. Murisa Ustavdić Šadić. H. Čalić

Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić je kazao da je ponosan na privrednike, zdravstvene radnike, borce, na građane koji su se svojski borili da u vrijeme pandemije obavljaju svoje poslove, da se pandemija što manje osjeti. 

- U tome smo uspjeli, možda puno bolje od drugih sredina - kazao je Helić.

Predsjedavajući GV-a Nihad Krajinović je pročitao Odluku GV-a o dodjeli priznanja grada. Zlatne plakete su dobili Dom zdravlja i Udružeje mladih „Sijedi krš“, Zlatne značke uručene su Mirsadu Heliću, Nedimu Musiću i Refiji Okić, a priznanje „Počasni građanin grada“ dobit će Fuad Purač, čovjek koji 53 godine živi u Australiji, a nikada nije zaboravio svoj grad. 

Počasni građanin je Fuad Purač, koji 53 godine živi u Austraiji i dao nesebičnu pomoć svome gradu. H. Čalić

Prošle i ove godine Općoj bolnici je donirao medicinsku opremu, aparate za dijailizu i transportni inkubator ukupne vrijednosti od 180 hiljada maraka. Priznanje u njegovo ime preuzela je rodica Elvedina Omerović iz Sarajeva.

U ime nagrađenih zahvalio se Nedim Musić i istakao je je čast primiti priznanje u sredini u kojoj živiš i radiš.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.