PRIORITETNA GRUPA

Vakcinacija oko 200 policajaca iz MUP-a BPK Goražde bit će obavljena u Zetri

Osiguran je i dovoljan broj doza za revakcinaciju

Armin Mandžo. A. Bajramović

Al. B.

3.6.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK Goražde osiguralo je neophodan broj doza za vakcinaciju pripadnika Uprave policije i ostalih uposlenika. Prema riječima ministra Armina Mandže, najveći broj policajaca bit će vakcinisan 14. juna u sarajevskoj Zetri.

- Zbog većeg broja oboljelih uposlenika u martu i aprilu, obratili smo se za pomoć na veći broj adresa. S obzirom da se radi o pripadnicima Uprave policije, ljudima koji su izloženi stalnom i neposrednom kontaktu sa građanima, smatrali smo da trebamo biti na listi prioriteta. Postigli smo dogovor sa Zavodom za javno zdravstvo BPK, koji nam je omogućio 20 vakcina proizvođača "Pfizer" i već je 20 uposlenika vakcinisano. Dobili smo pozitivan odgovor i od Ministarstva sigurnosti BiH, pa smo s njima obezbijedili 200 vakcina proizvođača "Sinovac". Vakcinacija svih uposlenih će se završiti 14. juna u sarajevskoj Zetri. Imamo oko 200 uposlenih i s ovim brojem vakcina pokrili smo kompletno Ministarstvo – pojašnjava Mandžo.

Osiguran je i dovoljan broj doza za revakcinaciju. Jedan broj uposlenih nije se prijavio za vakcinaciju, ali ministar tvrdi da se radi uglavnom o osobama koje su ranije prebolovale infekciju ili su već vakcinisani.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.