VANREDNO OBRAĆANJE

Stanivuković: Pozivam građane da dođu sutra ispred MUP-a RS da me podrže

Rekli smo da ćemo porušiti "Kajak", jer je nelegalno izgrađen i to ćemo učiniti, kazao je

Draško Stanivuković. Screenshot

A. K.

3.6.2021

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, održao je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je iznio optužbe na račun vlasti u Republici Srpskoj. Naveo je da ga ometaju u obavljanju gradonačelničkih obaveza i da "živimo u privatnoj državi".

- Sve su privatizovali, institucije nisu slobodne - kazao je Stanivuković i naglasio da je MUP RS "privatni" te da štiti kriminalce i tajkune.


Desetak tužbi porodice Dodik

Komentirao je prijave koje svakodnevno dobija, te je naveo da su one stigle od "privatnog MUP-a RS, koji štiti porodice Radišić, Dodik...". Kazao je i da će se sutra odazvati pozivu u policiju.

- Optužen sam i za ugrožavanje sigurnosti porodice Radišić. Ako je nekome ugrožena bezbjednost, to je moja. Doći ću sutra u 10 sati na saslušanje u MUP. Ne plašim se, ali pozivam građane da dođu ispred MUP-a da me podrže i da im dokažemo ko smo mi, a ko oni - kazao je Stanivuković.

Naveo je da ima desetak tužbi od porodice Dodik i porodice Radišić, iz njihovih preduzeća.

- Ostajem pri ranijoj izjavi da je šezdesetak firmi u njihovom vlaništvu i da se radi o firmama čiji vlasnici su povezani - kazao je Stanivuković.


"Kajak" je nelegalno izgrađen

Zbog prijetnji koje prima je povećao obezbjeđenje.

- Ne bojim se i istrajat ću na poštivanju zakona. Rekli smo da ćemo porušiti "Kajak", jer je nelegalno izgrađen i to ćemo učiniti - rekao je Stanivuković.

Ukazao je i na blokade u radu, na koje nailazi od entitetskih institucija i skupštinske većine, koju u gradu predvodi SNSD.

- Oni pokušavaju da spriječe izgradnju škole u Adi, nabavku besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola - kazao je gradonačelnik i dodao da su sredstva obezbijeđena za te potrebe.

- Ako se nastave blokade i opstrukcije, desit će se kulminacija, građani će izađi na ulice - upozorio je gradonačelnik Banje Luke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.