NEOPISIVA TUGA U TUZLI

Mezar Adise Atiković ne vidi se od cvijeća

Mnogi su jučer pokušali naći riječi utjehe u trenucima najvećeg bola za Adisinu majku Melahu, oca Zijada te brata Tarika

Piše: A. J.

6.6.2021

Adisin mezar: Tragično prekinuta mladost. Facebook

U Gornjoj Tuzli jučer je klanjana dženaza Adisi Atiković, koja je 2. juna pronađena mrtva u svom automobilu na lokalitetu Ilinčice.

U tišini i s velikom tugom od Adise su se jučer posljednji put oprostili članovi njene porodice, prijatelji, komšije, ali i brojni Tuzlaci. Koliko je bila omiljena, dokaz je i slika njenog mezara nakon dženaze, koji je bio sav u cvijeću.

Mnogi su jučer pokušali naći riječi utjehe u trenucima najvećeg bola za Adisinu majku Melahu, oca Zijada te brata Tarika.


Adisini najbliži, ali i svi koji su je poznavali, nijemi od bola pogledom su ispratili tabut do mezarja Izgon.

Adisini najbliži su nijemi od bola pogledom ispratili tabut do mezarja Izgon. Facebook

Podsjećamo da su se članovi Omladinskog resursnog centra Tuzla, porodica, prijatelji i sugrađani, oprostili od Adise i na Trgu slobode, uz 10 minuta šutnje.

Tom prilikom su prolaznicima dijelili tekst koji je Adisa 2018. godine napisala u sklopu projekta Omladinskog resursnog centra „Literatura kao utopija“ iz kojeg se nazire određena vrsta boli koju je nosila u sebi.

- Nikad nećemo saznati pravi razlog ove tragedije,niti znati za bol i probleme sa kojima se suočavala – poručili su okupljeni.

Atiković je preminula u 23. godini. Facebook

Adisa Atiković je preminula u 23. godini.

- Svijet je izgubio uspješnu studenticu, dobru prijateljicu velikodušnog srca i nekog ko je u svom domu bila voljena kći i sestra.

Ljudi zapravo odu tek kad ih zaborave, a Adisu će njeni profesori uvijek pamtiti kao pametnu, osjećajnu i dragu osobu čiji osmijeh je mogao razvedriti cijelu učionicu - poručili su iz Gimnazije "Ismet Mujezinović" koju je Adisa prije studija pohađala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.