OŠTRO IZ SDS-A

HDZ i SNSD su dosadni, postaju smiješni

On je istakao da je Dodik u stvari sa svojim dobro poznatim zalaganjem za HDZ i Dragana Čovića, pokušava postići još jedan cilj i jednim udarcem ubiti dvije muhe

Vukota Govedarica. Avaz

Piše: E. T.

8.6.2021

SNSD je još jednom potvrdio da je najodaniji partner HDZ-a i interesa te političke grupacije. 

Stav SNSD-a da neće biti ništa od reforem izbornog zakonodastva ukoliko se ne usaglasi izbor članova Predsjedniptva BiH djeluje sulud i krajnje bespotreban. istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a. 

Govedarica je podsjetio javnost da se zbog identične stvari zaustavilo izvršavanje presude Evropskog suda za ljudksa prava u slučaju Sejdić - Finci. 

- To, kako su ga nazvali, usaglašavanje po kome se traže legitimni Hrvati u Predsjedništvu BiH da je pameti, bio bi u potpunosti neprihvatljiv stav za bilo koji politički subjekt iz Republike Srpske jer su to pitanja koja se tiču bošnjačko hrvatskih odnosa i otvorenih pitanja koja su u domenu federacije BiH - pojasnio je Govedarica. 

On je istakao da je Dodik u stvari sa svojim dobro poznatim zalaganjem za HDZ i Dragana Čovića, pokušava postići još jedan cilj i jednim udarcem ubiti dvije muhe. 

- To je idealan razlog da zakoči reformu izbornogg zakona čiji je jedini zadatak sprječavanje izborne prevare, koju je za sve godine vršenja vlasti njegova partija u potpunosti usavršila. Nažalost, tu mogućnost mu je obezbijedio SDA i Bakir Izetbegović, koji su mu dali spostvene glasove kako bi izglasao četvrtog delegata u Dom naroda BiH gdje se donosi konačna odluka o ovom pitanju - kazao je član Predsjedništva SDS. 

Govedarica je rekao da kuknjava kako je CIK nelegalan je postala i više nego dosadna da bi bilo korektno da javnosti saopšte zbog čega su sa namjerom propustili sve rokove da u zakonom propisanoj proceduri izaberu nove članove CIK-a imajući u vidu da su pojedinima mandati istekli još 2018. godine? 

- U sopstvenom uživanju prilikom pravljenja opstrukcija, svemu što im padne napamet gospoda iz SNSD i HDZ su se preigrala i tako kumovali izboru pojedinih članova CIK-a koji im nisu po volji. Da su poštovali zakonom definirane procedure, izabrali bi one članove koji bi po njima imali legalitet. Ovako, ne samo da su dosadili, već postaju i smiješni - zaključio je Govedarica. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.