REAKCIJE

Šepić: Zbog podrške Novalićevoj vladi, Voloder je dobio tendere od 30 miliona KM

Samo u godini korone, 2020., kad sve stoji i većina drugih firmi propada i zatvaraju se, njegova je dobila tendere vrijedne preko 35 puta veće, nego u godini prije korone kad nije bio kupljeni zastupnik, naveo je Šepić

A. J.

11.6.2021

Šepić: Kupovina zastupnika tenderima i javnim novcem je najčešći način. Arhiv

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić ragirao je na jučerašnje imenovanje Elmedina Volodera za novog direktora "Autocesta Federacije BiH".

Kazao je kako je Voloder dobio određene beneficije zbog svoje podrške radu Vlade FBiH.

- Korupcija, pljačkanje naroda i siromašenje države Bosne i Hercegovine kroz javne nabavke od strane vrhova vladajućih stranaka i putem odabranih i bliskih pojedinaca je model kako se postojeća vlast održava i opstaje.

Kupovina zastupnika tenderima i javnim novcem je najčešći način. Javno smo se pobunili i usprotivili ovome. Nezavisni blok i ja lično smo bili protiv toga da ovakva vlast ostane i dalje i nismo htjeli ući u takvu koaliciju. Bez obzira na ponude, pozicije, obećanja. Našu ideju i nas nisu mogli kupiti - kaže Šepić na Facebooku.


Elmedin Voloder je novi direktor. Arhiv

Dodaje da su dva zastupnika koji su dobili mandat sa liste Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH i čijim je ‘rukama’ podržana vlada Novalića i izglasan budžet za 2019. godinu, kupljena novcem svih nas.


- Jedan je na isti dan kad je glasao za budžet dobio 6.6 miliona KM tender iz "Elektroprivrede", a firma ovog drugog koji je danas imenovan za v.d. direktora "Autocesta FBiH", od tog januara 2019. i glasanja za budžet i Novalićevu vladu, suprotno stavu stranke na čijoj je listi dobio mandat, kompenzacijski, dobila je tendere u vrijednosti oko 30 miliona KM.


Samo u godini korone, 2020., kad sve stoji i većina drugih firmi propada i zatvaraju se, njegova je dobila tendere vrijedne preko 35 puta veće, nego u godini prije korone kad nije bio kupljeni zastupnik.?!


Dok smo uočili da ovi ljudi ‘tajno pregovaraju po vikendicama oko Sarajeva’, kako se pohvalio i sam Bakir Izetbegović i da su ih ‘završili’ Asim i Aljoša koji su ih doveli u Centralu SDA, isključili smo ih iz Nezavisnog bloka i javno pozvali tužilaštvo i nadležne institucije da spriječe i sankcioniraju najočitiju političku korupciju. Nažalost, te institucije nisu uradile ništa i oni su nastavili dalje - naveo je Šepić


Dodao je da su u Parlamentu inicirali rasprave o tome zašto imamo najskuplje i najlošije puteve u Evropi i tražili informacije od Vlade FBiH i javnih preduzeća, koja nikad nisu htjeli dostaviti i odgovoriti.


- A svi znamo da su putevi skupi, jer se preko toga za ovakve i sa ovakvim kadrovima izvlače sredstva i bogate korumpirani pojedinci i vrhovi vladajućih stranaka. I, tako je sada i sa ovom vlašću i mogu se tako ponašati trenutno, ali doći će vrijeme kad će se pravnoj državi i našem narodu morati položiti račun. Na tom putu ćemo ostati uspravni i ustrajni i nećemo stati - poručio je Šepić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.