DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Nema traga o Sekinim ispitima

Zabrinjavajuće: Bh. privrednici bez prednosti nad svjetskim korporacijama?

Avaz.ba

16.6.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Nema traga o Sekinim ispitima

- Nema ni odluke Medicinskog fakulteta u Sarajevu kojom se ispiti priznaju - tvrdi naš sagovornik, koji upoznat s kompletnom procedurom.

Podaci Svjetske banke i domaćih institucija: Zbog krize narod kupuje ’iz druge ruke’. Ekonomista Zoran Pavlović za „Avaz“ je kazao da je uvjeren da je pandemija povećala broj siromašnih ljudi u BiH.

Komentar dana "Nijemi posmatrači" napisao je Nermin Demirović.

Nermin Nikšić teško optužio Novalićevu vladu: Federacija platila Srbiji za isporuku vakcina?! Nikšić je rekao da je Federacija platila Srbiji za isporuku ruskih vakcina, ali su iz Rusije upozorili da samo oni mogu isporučiti vakcine. Novac je, prema navodima Nikšića, uplaćen i postavlja se pitanje je li to razlog zašto se bh. građani vakcinišu u Srbiji.

Zabrinjavajuće: Bh. privrednici bez prednosti nad svjetskim korporacijama? Ekonomista Faruk Hadžić kaže da je u ovom trenutku potrebno sagledati sve argumente, bez obzira na to jesu li za ili protiv.

Ličnost dana je Jens Stoltenberg, koji je dao snažnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i putu ka članstvu u NATO-u.

Na stranama Globusa čitajte: Održan sastanak predsjednika Srbije i premijera Albanije. Vučić: Kurti je tražio da priznam Kosovo.

Podrška institucijama: Nelson: Ojačati istrage i procesuirati korupciju.

Podaci UIO za prvih pet mjeseci ove godine: U jeku korona krize u BiH uvezen Ferrari od pola miliona maraka.

Maida Bilal dobitnica Goldman nagrade za zaštitu okoliša. U razgovoru za “Dnevni avaz” otkrila je kako se osjećala, ali i koliko truda i napora je uloženo da bi se došlo do ovog priznanja. Bilal kaže kako su prvobitni šok nakon saznanja da je dobitnica nagrade zamijenili osjećaji ponosa i sreće.

Saobraćajni kolapsi najveća boljka glavnog grada BiH, građani u dugim kolonama čekaju i po sat.

Na stranama Crne hronike: ’Romantični’ robijaš uhvaćen u kući novopečene supruge.

Učenici i profesori iz američkog Džeksona u posjeti Vokalnom ansamblu: BiH je zemlja predivne prirode, ljubaznih i susretljivih ljudi.

Momčilo Bajagić Bajaga za „Dnevni avaz“: Liječimo druge od psihičkih tegoba.

Meho Kodro za „Dnevni avaz“ analizira 1. kolo: Povratak navijača je vratio draž fudbalu.

U današnjem „Avazu“ poklon prilog „Porodica i zdravlje“. Samo za vas govore eminentni ljekari, a čekaju vas i brojni savjeti.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.