ŠEF DELEGACIJE EU

Ambasador Johan Satler danas i sutra u posjeti Mostaru

Tokom posjete, Satler će se također sastati sa predstavnicima nevladinih organizacija, posjetiti Sabornu crkvu u Mostaru

Johan Satler. Agencije

Fu. M.

17.6.2021

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador JOhan Satler (Johann Sattler) danas i sutra boravit će u posjeti Mostaru.

- Ambasador Satler će posjetu započeti u četvrtak sastankom sa gradskim vlastima, a narednog dana će, u prisustvu ministrice civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, uručiti vrijednu medicinsku pomoć Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a potom 5.850 doza COVID-19 Pfizer/BioNTech vakcina Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Medicinska oprema je dio ukupne pomoći EU u vrijednosti od 7,76 miliona eura koja se od početka pandemije isporučuje zdravstvenim ustanovama širom zemlje, dok se vakcine isporučuju u okviru programa EU4Health kojeg finansira Evropska unija - navode iz Delegacije EU.  

Tokom posjete, Satler će se također sastati sa predstavnicima nevladinih organizacija, posjetiti Sabornu crkvu u Mostaru kao i korisnike projekta EU4Businnes.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.