LIDER SDS-A

Šarović: RS tone sve dublje u ekonomsku propast

Nažalost, ne postoji nijedan segment društvenog života za koji bi se moglo reći: Evo, uspješni smo, ističe Šarović

A. K.

Šarović: Smiješne priče o rastu BDP-a

Foto: Anadolija


Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Mirko Šarović, reagirao je na konstatacije premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, izrečene na otvaranju Prve investicione konferencije "Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja Republike Srpske" u Laktašima, na kojoj su najavljene i nove investicije.

- Republika Srpska se još nije vratila na pozicije na kojima je bila prije početka pandemije, a sada tone sve dublje u ekonomsku propast, upravo zahvaljujući aktuelnoj vlasti koju predvodi SNSD - rekao je Šarović.

Najlošiji u regionu

Smatra da prazne priče o velikim investicijama neće učiniti život građana ovog bh. entiteta boljim, jer je SNSD, koji u kontinuitetu vlada već 15 godina, sistematski urušio i same pretpostavke za brži ekonomski razvoj.

- Istina je da Republika Srpska, po svim parametrima, ekonomskim, privrednim, pa i političkim, najlošije stoji u regionu, ali i u Evropi. Nažalost, ne postoji nijedan segment društvenog života za koji bi se moglo reći: Evo, uspješni smo - ističe Šarović.

Kao konkretne činjenice, Šarović navodi nesposobnost vlasti da nabavi vakcine, provede imunizaciju i zaštiti kolektivno zdravlje stanovništva.

Uspješni u namještanju tendera

- Također, vlada premijera Viškovića nije imala adekvatan odgovor na krizu koju je izazvala pandemija korona virusa, zbog koje su mnoga preduzeća otpustila dobar dio radnika tokom i neposredno nakon lockdowna. Zato su smiješne priče o rastu BDP-a kojima se pokušava obmanuti javnost - smatra predsjednik SDS-a.

Šarović podsjeća da je SNSD do sada pokazao uspješan samo u namještanju tendera i prekobrojnom zapošljavanju u javnoj upravi.

- Najavljena ulaganja u infrastrukturu po modelu SNSD-a svode se na izvlačenje para iz budžeta, a kakva nam je putna infrastruktura, ako zanemarimo nove autoputeve građene iz kreditnih sredstava, dovoljno se vidi po našim saobraćajnicama koje bi u normalnim zemljama odavno bile van upotrebe - zaključuje Šarović.

NA VRH

Podijeli članak na