KAMPANJA VEĆ KRENULA

Opozicija u RS održala tribinu u Modriči

Ostat ćemo istrajni i 2. oktobra naredne godine ćemo pobijediti i početi da gradimo modernu, snažnu, slobodnu RS u kojoj će svi imati mogućnost da žive normalnim životom, kaže Borenović

Sa tribine. BN

Avaz.ba

20.6.2021

Naša misija je da gradimo bolju RS u kojoj će biti mjesta za sve, u kojoj će zakoni važiti jednako za svakoga i u kojoj ćemo se konačno izboriti protiv korupcije, bahatost, javašluka, kriminala i svega onoga što uništava društvo u kojem živimo, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na preksinoćnjoj tribini „Razgovor sa građanima“ u Modriči, prenosi BN TV.

Borenović je rekao da su promjene u RS počele prije nekoliko mjeseci.

-Međutim, ostat ćemo istrajni i 2. oktobra naredne godine ćemo pobijediti i početi da gradimo modernu, snažnu, slobodnu RS u kojoj će svi imati mogućnost da žive normalnim životom, u kojoj će institucije štititi njene građane i u kojoj ćemo jasno dati do znanja da niko nema pravo da ima privatnu državu – obećao je Borenović.

Draško Stanivuković, član Predsjedništva PDP-a i gradonačelnik Banje Luke, kaže da se on ne bori ni protiv koga, nego se bori protiv negativnih pojava u društvu.

-Zaustavljajući kriminal i korupciju, stvaramo mogućnost da ovo društvo bude prosperitetno i u to moramo da vjerujemo. Niko nas ne smije uvjeriti da smo mi siromašno društvo i da ne može bolje. Naš narod i RS mogu da napreduju - kaže Stanivuković.

On dodaje da je Banja Luka 22 godine stagnirala, ali da se pokazalo da su promjene moguće.

-Promjene su moguće u cijeloj Republici Srpskoj. Samo nemojmo da odustanemo od naše zemlje. Nema veće i ljepše ideje od ljubavi prema otadžbini - dodao je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.