PRESUDA ZA KLEVETU

Turkovićka otkrila da je Cibra lažni autor

Općinski sud u Sarajevu presudio da je Armin Cibra oklevetao Samira Čajića, proslavljenog borca i Vikićevog specijalca

F. M.

Cibra: Samo formalno potpisao knjigu čiji je stvarni autor Fikret Muslimović

Foto: Avaz


Općinski sud u Sarajevu donio je 9. juna presudu protiv Armina Cibre i odredio da je dužan isplatiti 1.000 konvertibilnih maraka Samiru Čajiću, proslavljenom borcu i Vikićevom specijalcu, zbog povrede časti i ugleda nastale objavljivanjem knjige pod naslovom „Dosije Šćepo“.

 • Faksimil presude Općinskog suda u Sarajevu

  Faksimil presude Općinskog suda u Sarajevu

  Foto: Avaz


Cibra, koji je formalno naveden kao autor i izdavač knjige - pamfleta prepunog laži i kleveta na račun predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, dužan je Čajiću na ime nematerijalne štete isplatiti presuđeni iznos od 1.000 KM uvećan za zakonsku zateznu kamatu počev od dana podnošenja tužbe, 24. 01. 2020. godine.

 • Čajić: Lažni autor knjige Armin Cibra povrijedio je njegovu čast i ugled

  Čajić: Lažni autor knjige Armin Cibra povrijedio je njegovu čast i ugled

  Foto: Avaz


Tuženi Cibra u knjizi je, između ostalog, naveo da je Čajić „pokušao organizirati njegovo ubistvo, da je učestvovao u paljenju zgrade Predsjedništva BiH, da je sa drugom osobom vršio paljevinu automobila u Sarajevu...“.

Čajić je u tužbi protiv Cibre naveo da je ovakvo postupanje tuženog njemu nanijelo duševne boli, naročito imajući u vidu da on nikada u životu nije procesuiran ni za jedno krivično djelo i da ima besprijekornu biografiju.

 • Muslimović: Predratni visoki obavještajac KOS-a i poratni obavještajac SDA i Bakirov savjetnik

  Muslimović: Predratni visoki obavještajac KOS-a i poratni obavještajac SDA i Bakirov savjetnik

  Foto: Avaz


Inače, vrlo je zanimljivo i indikativno da je Cibrina nekadašnja prijateljica i saradnica Šejla Jugo - Turković ovih dana za jednu televiziju dala eksplicitnu izjavu da Cibra ne zna ispuniti ni putni nalog i da je sve knjige protiv Fahrudina Radončića, lidera SBB-a i bivšeg ministra sigurnosti, lično napisao predratni visoki obavještajac KOS-a i poratni obavještajac SDA Fikret Muslimović.

Propagandna mašina predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kojem je Muslimović bio savjetnik, obezbijedila je da Cibra samo deklarativno potpisuje te pamflete, a takve tvrdnje je odavno saopćavao i SBB i osobno Radončić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na