STANJE NA PUTEVIMA

Zbog Ajvatovice bit će obustavljen saobraćaj, evo i gdje

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetuju češće pauze

Manifestacija "511 Dana Ajvatovice". Arhiv

N. Aj.

26.6.2021

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetuju češće pauze.

- Zbog održavanja manifestacije „511 Dani Ajvatovice“ u Donjem Vakufu i Pruscu, danas od 17.30 do 18.30 sati obustavlja se saobraćaj. Također, do sutra, 27. juna, do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona - rečeno je iz BIHAMK-a.

Od jučer su kroz tunel Crnaja u funkciji obje trake.

- Kako smo obavješteni, do 1. jula ostaju obustave saobraćaja u noćnim satima, od 23 do 4.30 sati, sa mogućnosti povremenog propuštanja vozila, ukoliko se formiraju duže kolone. Od 01. jula u noćnim satima vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom - kazali su iz BIHAMK-a.

Sada su u funkciji obje trake. Arhiv

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

- Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava. Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice - saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Također, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.