POČETAK HUMANITARNE AKCIJE

Svečani prijem vojnih orkestara OSBiH i Kopnene vojske SAD

U sklopu ove saradnje u programu "Bašćaršijskih noći" održat će i zajednički koncert u Bosanskom kulturnom centru

Svečani prijem u Domu OSBiH. Ministarstvo odbrane BiH

A. K.

1.7.2021

Povodom početka humanitarne akcije Vojnog orkestra Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Orkestra Zapovjedništva Kopnene vojske SAD za Evropu i Afriku (USAREURAF), koja se u organizaciji NATO štaba Sarajevo (NHQSa) održava u nekoliko gradova širom BiH, u četvrtak je u sarajevskom Domu OS BiH održan svečani prijem.

Prijemu, čiji je domaćin bio zapovjednik NHQS-a američki brigadni general Erik (Eric) Folkestad, prisustvovao je ministar obrane BiH Sifet Podžić sa zamjenikom Mijom Krešićem i načelnikom Zajedničkog stožera OS BiH general-pukovnikom Senadom Mašovićem, te ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, uz brojne predstavnike inozemnog vojnodiplomatskog zbora u BiH.



Članovi vojnih orkestara provode radionice u školama. Ministarstvo odbrane BiH

- U sklopu dobrotvorne akcije "Band Together-Spirit of America" od američkih darovatelja prikupljeno je 50.000 dolara, kojima su nabavljeni muzički instrumenti za nekoliko škola u gradovima poput Prnjavora, Mostara, Breze, Stoca i Trebižeta, gdje članovi vojnih orkestara OSBiH i USAREURAF ovih dana zajedno provode muzičke radionice s učenicima tih škola - saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

General Mašović se zahvalio predstavnicma američke vojske na ovoj akciji, ali i brojnim drugim projektima suradnje oružanih snaga BiH i SAD, koji su nedavno, kako je sam istaknuo, kulminirali uspješnom velikom vježbom "Brzi odgovor 2" na Manjači, u Glamoču i Tuzli.

U sklopu ove saradnje, Vojni orkestar OSBiH i Orkestar USAREURAF, u programu "Bašćaršijskih noći", u subotu 3. jula, održat će i zajednički koncert u Bosanskom kulturnom centru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.