POSJETE

Palmer: U Brčko distriktu urađeno mnogo dobrih stvari

Specijalni predstavnik Palmer i supervizor za Brčko distrikt Majkl Skelan obišli su Luku Brčko

Tokom obilaska Luke. Twitter

Fu. M.

6.7.2021

Specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Metju Palmer (Matthew) izjavio je danas, nakon obilaska brčanske luke, da je u Brčko distriktu urađeno mnogo dobrih stvari, posebno u oblasti infrastrukture.

Palmer je rekao da su podjednako važni i nedavno usvojeni propisi o regulisanju sukoba interesa, zakoni o javnom okupljanju i da je to još jedan pokazatelj da je rukovodstvo Brčko distrikta u stanju da se okupi oko istog stola i postigne kompromis za boljitak svih građana.

- Mnogo posla je još pred nama. Ono što predstoji kao borba ne samo za Brčko distrikt, nego i za ostatak BiH je posvećenost njenih lidera borbi protiv korupcije. U tome će im međunarodna zajednica i SAD biti jaka podrška - poručio je Palmer.

- Specijalni predstavnik Palmer i supervizor za Brčko distrikt Majkl Skelan obišli su Luku Brčko, te su vidjeli iz prve ruke uzbudljiv posao koji se radi na poboljšanju lučkih kapaciteta, što će u tandemu s planiranim novim mostom i autoputevima Distrikta učiniti važnim dijelom regionalne ekonomije - navela je Američka ambasada u Sarajevu na svom Twitter nalogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.