UPUTILI MOLBU VLADI SRBIJE

Studenti medicine iz Sarajeva vakcinisali se u Beogradu

Još 100 studenata dolazi sljedećeg vikenda da se vakciniše

Studenti medicine iz Sarajeva vakcinisali se u Beogradu. Tanjug

A. K.

10.7.2021

Studenti Medicinskog fakulteta iz Sarajeva, njih 134, vakcinisali su se danas na Beogradskom sajmu i tom prilikom apelovali na sve mlade da to učine kako bi se pandemija konačno završila.

Studenti Medicinskog fakulteta iz Sarajeva uputili su molbu Vladi Srbije da se vakcinišu u Beogradu kako ne bi čekali na vakcinaciju u Bosni i Hercegovini, a prema riječima predsjednika Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Beogradu Aleksandra Ðurića, još 100 studenata dolazi sljedećeg vikenda da se vakciniše, javlja Tanjug.

Emina Šehić, studentkinja druge godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu, koja je primila Fajzer vakcinu, iskazala je zahvalnost na mogućnosti da se vakciniše u Srbiji i dodala da je zadovoljna organizacijom vakcinacije na Sajmu.

- Zaista je sve odlično organizovano, po brojevima, ja sam bila gotova za desetak minuta - navela je Šehić i dodala da nije mogla da se vakciniše u BiH, jer se tamo trenutno vakcinišu stariji od 65 godina i onkološki pacijenti.

Studentkinja treće godine Lejla Mulić kaže da se odlučila za vakcinaciju zbog sebe i svoje porodice, kao i svih onih sa kojima dolazi u kontakt i naglasila da je važno da mladi shvate značaj vakcinacije i da treba da vjeruju nauci.

- Oduševljena sam organizacijom, svi su predivni, od doktora, prijema, sve pohvale imam - kaže Mulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.