STAVOVI

Osmica je mnogima bio garancija da oni nikad neće biti procesuirani

Nije udar na Bošnjake kad godišnje ode 100.000 Bošnjaka van Bosne, osvrnuo se na licemjernu politiku SDA Bajramović

Halil Bajramović o hapšenju Osmice: Saznali smo gdje je Bošnjački pleksus. Avaz

Piše: E. T.

15.7.2021

Predsjednik Naroda i pravde u Unsko-sanskom kantonu Halil Bajramović oglasio se u povodu protesta simpatizera SDA, a koji su organizovani s ciljem davanja podrške falsifikatoru diploma Osmanu Mehmedagiću kao i tvrdnji SDA da hapšenje Mehmedagića predstavlja “udar na Bošnjake”.

Njegov status prenosimo u cjelosti: 

- Saznali smo gdje je Bošnjački pleksus!

Nije udar na Bošnjake kad godišnje ode 100.000 Bošnjaka van Bosne! Nije udar na Bošnjake kad policija bez milosti tuče borce! Nije udar na Bošnjake kad bez ikakvog osnova uhapse Dudakovića, Drekovića, Nadarevića i druge časne sinove 5. Korpusa! Nije udar na Bošnjake kad investicije zaobiđu Krajinu ili joj pošalju 50.000 migranata da rastjeraju turiste, investicije i ekonomiju iz Krajine! Nije udar na Bošnjake kad autoput trasiraju preko Bošnjačkih kuća u Kozarcu!


Ne laje kuca radi sela nego radi sebe

Jučer smo saznali da je procesuiranje direktora OSA-e za njegov kriminal udar na Bošnjake!

Ne laje kuca radi sela nego radi sebe.

Osmica je mnogima bio garancija da oni nikad neće biti procesuirani sad su se malo uprpali za sebe jer do jučer je tužilacki progon bio ekskluzivno tajno oružje testirano samo na Halilu, Emiru, Baji, Atifu, Sanelu, Ramizu, Eminu NN borcu koji je usjekao metar drva i slično uglavnom na onima koji nisu imali Osmicu na dobro jutro ,tad nisam vidjeo da neki patriota iz koje boračke kaže to je udar na Bošnjake i idemo praviti proteste i neka nisu dokazat ćemo mi svoju nevinost a mnogi su već dokazali.

Ako ja moram odgovarati pred sudom kako sam podigao kredit od Banke jesam li napisao na zahtjevu za kredit u Hypo Banci da mi je trenutna plata 2000 ili 4000 ,iako je kredit vraćen 8 godina ranije nego što je trebalo uredno je tužilac napisao u optužnici obmana pri dobijanju kredita i poslao me u proces ja moram pred sudiju pa se branimo kako znamo i umijemo. Iskreno ja tu ne vidim ništa ni loše ako je pravosuđe ok.

Šta je ovo danas? Kakva je ovo ekskluziva i plakanje? Pitam pojedine boračke organizacije, ne sve, čega ste se uplašili? Možda vam je panika bivši Reise Ceriću što vidite da bi mogli i vi biti pitani kako je vaša prijateljica Elizabeta firma "Sconto Prom" iz Prijedora dobila milionski kredit iz Razvojne Banke Federacije i nikad nije ni jednu KM vratila vi ste joj lično bili lobist pri odobravanju kredita.Firma iz RS- a višemilonski kredit dobila u Federaciji ,odmah firmu ugasila a novac iz Razvojne banke Federacije koji je dobila podjelila.


O respiratorima, poticajima...

Znam to vi pravdate pod veliko Bošnjaštvo. Pravdate pod Bošnjaštvo i pljačku 80.000.000,00 KM od strane pojedinih stranačkih Bošnjaka i stranačke ekipe iz Zirrat Banke pljačka novca od prijateljske Republike Turske pod opaskom izvoz mesa u Tursku, zloupotreba njihovog povjerenja, gdje je taj biznis danas, ostali samo krivični predmeti, ti predmeti i višemilonske krivične prijave danas trunu po ladicama pojedinih stranačkih Osmica i njemu sličnih čekaju zastaru, pod izgovorom “obligacija”, e to je sad problem, nije problem što ode Osmica, problem je kako će se ponašati Trojka, ko će doći poslije njega i kako će ti predmeti “velikih bošnjaka” završiti, nije to još završeno, budite samo iskreni kad pišete svoje postove iz interesa, neko to čita i nisu svi naivni, nemojte zloupotrebljavati borce, da danas pojedini moraju vraćati jadni ono što ste ih zadužili kroz te crkavice i brojne poluprivatne organizacije.

O respiratorima, poticajima i sl. neću ni da govorim . Idem sad počinje mi GV Grada Bihaća ,po mom mišljenju upravo sam sebi u tim Bošnjačkim tužilaštvima napisao još neku prijavu možda i optužnicu jer gaziti Halila,Sanela,Emira , Atifa, Baju,Kemale,Dine i druge je za vas isto veliko Bošnjaštvo! Možda čak i patriotizam, kako pojedini sebi daju za pravo da tvrde…..

A vi na proteste... Sačuvajte Osmicu trebat će vam, iako se isti već dugo izjašnjava kao Hrvat, ali ako vi kažete da je to udar na Bošnjake neka tako bude - napisao je Bajramović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.