SAOPĆENJE

Sud BiH: Mehmedagiću su određene mjere zabrane

Izrečena mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolisati svaka dva mjeseca, navodi se

Mehmedagić: Određene mjere zabrane. Avaz

A. K.

16.7.2021

Sud Bosne i Hercegovine se oglasio o odbijanju prijedloga Tužilaštva BiH da se direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću odredi pritvor, te su saopćili kako su mu određene mjere zabrane i objasnili na šta se one odnose.

Njhovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Osmanu Mehmedagiću donio je dana 16.07.2021. godine rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva. Istovremeno su prema osumnjičenom Osmanu Mehmedagiću, u smislu člana 126.b. stav 2. Zakona o krivičnom postupku izrečene mjere zabrane i to:

Zabrana sastajanja sa određenim osobama iz člana 126.a stav 1. tačka c) ZKP BiH na način da se osumnjičenom Osmanu Mehmedagiću zabranjuje međusobno kontaktiranje na bilo koji način sa drugim osumnjičenim licima Denisom Prcićem, Melisom Belkić-Mujkanović, Emirom Mujkanovićem, te kontaktiranje sa svjedocima Tužilaštva Bosne i Hercegovine u ovom krivičnom predmetu, uključujući i približavanje istima na udaljenosti od 50 metara, te svaki kontakt i razgovor o predmetu sa bilo kojom osobom osim sa braniocima.

Osumnjičeni Osman Mehmedagić u cilju redovnog obavljanja funkcije na kojoj se nalazi, izuzetno može komunicirati sa svjedocima Tužilaštva Bosne i Hercegovine i drugim osobama na udaljenosti i manjoj od 50 metara, ali mu se zabranjuje da sa tim osobama razgovara o ovom predmetu. O svakom takvom kontaktu dužan je prethodno obavijestiti postupajućeg tužioca.

Izrečena mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolisati svaka dva mjeseca. Osumnjičeni se posebno upozorava da mu se može odrediti pritvor ukoliko ne budu postupao u skladu sa mjerom izrečenom ovim rješenjem - saopćeno je iz Suda BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.