KURBAN-BAJRAM

Vjernici ispunili džamije u tuzlanskom muftijstvu

Bajram-namaz je predvodio i hutbu održao Vahid ef. Fazlović

Piše: E. Skokić

20.7.2021

Centralna bajramska svečanost - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Centralna bajramska svečanost Muftijstva tuzlanskog upriličena je u džamiji „Kralj Abdullah“ u Tuzli. Bajram-namaz je predvodio i hutbu održao Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

- Da su zahvalnost i poniznost pred Gospodarom svjetova a plemenitost i odgovornost prema ljudima i svemu što je stvoreno, suštinske odlike čiste ljudske prirode, najsnažnije nas podučavaju i podsjećaju ibadeti naše vjere. Pored svakodnevnih ibadeta, u ovom blagoslovljenom mjesecu zul-hidždžetu, takav smisao nalazimo u propisima hadža i kurbana. Njihova važnost je neizmjerna za naš individualni, ali i porodični i društveni život i sudbinu. Već drugu godinu smo iskušani, kao rijetko kada u povijesti, jer zbog pandemije i ograničenog broja hodočasnikane prisustvujemo blagoslovljenom skupu i hadžskim obredima na Arefatu i učasnim haremima Mekke i Medine - poručio je u svojoj bajramskoj čestitci muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

Džamije u tuzlanskom muftijstvu, koji se proteže i na gradove u bh. entitetu RS, jutros su bile prepune vjernika. Nakon Bajram-namaza svi oni su krenuli da radost Bajrama podijele sa svojim najbližim.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.