DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Ne pristajte na geta i podjele

Bolno bajramsko jutro kod Žepča nakon stravične nesreće

Piše: Avaz.ba

21.7.2021

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Ne pristajte na geta i podjele.

Muslimani širom svijeta jučer su obilježili prvi dan Kurban-bajrama. Centralna bajramska svečanost u BiH održana je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje je bajramsku hutbu održao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Ne smijemo pristati na nasilje i nepravdu prema ljudima, ma koji oni bili, prema narodu i zemlji, poručio je u bajramskoj hutbi reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH  Husein ef. Kavazović.

Komentar dana napisao je Alen Bajramović: Bajram bez osmijeha.

PRIJEDOR U Memorijalnom centru Kamičani klanjana dženaza za 12 Bošnjaka. Najmlađa žrtva koja je jučer ukopana je Fikret Marošlić, koji je imao 21 godinu kada je ubijen, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice na Korićanskim stijenama.

U BiH nastavljen trend smanjenja električne energije. I u Bosni i Hercegovini je nastavljen pad potrošnje električne energije zbog pandemije koronavirusa, kao i u cijelom svijetu.

Ličnost dana Husref Musemić: Jednostavno - majstor.

Obilježavanje Kurban-bajrama u svijetu i ovaj put u sjeni pandemije koronavirusa.

Cijene svakodnevno i nezaustavljivo rastu, a građani, uz sve ostale probleme, sve teže žive. Potvrđuju to i u Udruženju potrošača BPK Goražde, koje konstantno prati trendove na tržištu, ali i Ministarstva trgovine Federacije.

Da za pojedine građane ni u pandemijskoj 2020. godini nije bilo krize, pokazuju podaci Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Prema njihovim podacima, lani je sklopljeno 15.960 kupoprodajnih ugovora za stanove, ukupne vrijednosti 970.238.730 KM.

ZDRAVSTVO Kako bolesnika izliječiti znanjem bez prakse. Zbog pandemije s tudenti medicine uskraćeni za vježbe.

Stanari iz novogradske ulice Geteova broj 6, 7, 8 prije nekoliko mjeseci odlučili su zbog nezadovoljstava prekinuti saradnju s upraviteljskom kućom „Tip-Top“. Međutim, iako je taj proces završen, još nisu dobili nikakvu potvrdu, što im koči izbor novog upravnika.

Bosanskohercegovačka javnost u šoku je nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila u ponedjeljak oko 22 sata na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelina kod Zenice. U stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginuli su Nermin Kamerić (22), Ajdin Tahić (19) i Ajdin Grahić (19) iz Begovog Hana. Teško je povrijeđen 17-godišnji Nezir Memčić i za njegov život bore se ljekari zeničke bolnice.

Širom Bosne i Hercegovine jučer je svečano obilježen Kurban-bajram. Centralna svečanost klanjanja bajram-namaza za područje Medžlisa IZ Bugojno održana je u Sultan Ahmedovoj džamiji.

Na stranama Jet-seta: Muharem Hadrović iz Olova nakon uspješnog takmičenja u "Zvezdama Granda": Halid Bešlić mi je bio velika podrška.

OLIMPIJSKE IGRE Kada nastupaju bh. sportisti u Japanu. Đekanović i Pudar prve izlaze na borilišta. Amel Tuka će utrku imati 31. jula. Eliminaciona borba za Larisu Cerić 30. ovog mjeseca.

Mostarac Džemal Čorba Hadžiabdić (67), jedan od najboljih bh. fudbalera i trenera svih vremena, nije iznenađen posljednjim uspjesima Veleža, koji su plod temeljnog i sistematskog rada. "Rođeni" ni su bez šansi protiv Grka.

U današnjem broju „Dnevnog avaza“ je i zanimljiiv i sadržajan prilog "Porodica i zdravlje.

Današnje printano izdanju čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:
https://avaz.pressreader.com/



 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.