TRADICIJA

Održana regata na Vrbasu, učestvovalo 25 ekipa

Riječ je o ruti dugoj 25 kilometara

Šesnaesta, tradicionalna Srbačka regata na Vrbasu, okupila je više od stotinu učesnika. B. Grgić

Piše: B. Grgić

26.7.2021

Šesnaesta, tradicionalna Srbačka regata na Vrbasu, okupila je više od stotinu učesnika, koji su se čamcima i raznim plovilima uputili od lijevčanskog sela Kukulje do ušća Vrbasa u Savu kod Srpca. Riječ je o ruti dugoj 25 kilometara, jer Vrbas u ovom dijelu meandrira i na taj način udvostručuje svoj tok.

Predsjednik organizacionog odbora regate  Jordan Kuvalja izrazio je zadovoljstvo što se odazvalo 25 ekipa iz Srpca i okolnih opština, i naglasio da je ovo bila jedna od najljepših regata do sada.

- Ograničili smo broj učesnika u skladu sa propisanim mjerama , ali nije nedostajalo dobre atmosfere koja nas je krasila cijelom dužinom puta. Imali smo sreće da nas je poslužilo i lijepo vrijeme, a druženje je okončano zajedničkim ručkom na ušću Vrbasa u Savu. Moto manifestacije i ove godine je bio očuvanje prirode, a naročito riječnih tokova kao jednog od naših najvažnijih resursa, rekao je Kuvalja.

Idealni uslovi za plovidbu. B. Grgić

Miodrag Milutinović, član Ronilačkog kluba „Žabac“, rekao je da njihova ekipa učestvuje još od prve regate, a nisu prekidali tradiciju ni prošle godine, kada su zbog epidemioloških mjera organizovali simboličnu plovidbu Vrbasom sa tri čamca.

- Raspoloženje je  bilo odlično a uslovi za plovidbu idealni. Trudili smo se da bude što manje prevrtanja čamaca i da bezbjedno stignemo do cilja gdje nas je dočekao vojnički pasulj i dobra zabava. Volimo rijeke i kad god se nađemo u prilici spuštamo se niz Vrbas ili Savu, rekao je Milutinović.

Organizator manifestacije i ove godine je bila Turistička organizacija opštine Srbac a pokrovitelji opština Srbac i brojni sponzori koji su se potrudili da nakon dvije godine regata bude održana u planiranom obliku, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.