DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Velež izbacio veliki AEK

Fudbaleri mostarskog Veleža priredili su pravi spektakl u Atini

Avaz.ba

30.7.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: "Rođeni" ispisali historiju: Velež izbacio veliki AEK. Fudbaleri mostarskog Veleža priredili su pravi spektakl u Atini eliminisavši AEK nakon boljeg izvođenja penala i tako odbranili čast bh. fudbala ostavši jedini naš predstavnik u Evropi.

Neum k'o šipak. Špica sezone u našem jedinom gradu na moru, hotelijeri prezadovoljni, a plaže su krcate. Slobodno mjesto se, osim za leškarenje i sunčanje uz čisto more, nerijetko traži i u baštama kafića i restorana. 

Komentar petkom napisao je Nermin Demirović: Mazohisti u foteljama.

"Avaz" saznaje da Tužilaštvo Kantona Sarajevo već četiri mjeseca nije saslušalo ključne aktere afere u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) koja se odnosi na pismo ljekara ove medicinske ustanove i probleme u liječenju Covid pacijenata. Iskaze nisu dale Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, i Amela Katica-Mulalić, šefica Klinike za anesteziologiju ove zdravstvene ustanove.

Nogometaš Ognjen Vranješ prokometirao je reprezentaciju Bosne i Hercegovine, uoči duela Veleža i AEK-a.

- Umjesto mene, u reprezentaciji igraju volovi - poručio je britki stoper AEK-a.

Ličnost dana je Lejla Tanović: Sve bliže krovu svijeta.

Na stranama Globusa pročitajte sve o sastanku predsjednik Srbije Aleksandra Vučića te premijera Albanije i Sjeverne Makedonije Edija Rame i Zorana Zaeva, koji su potpisali u Skoplju sporazume koji će značajno olakšati uvoz i izvoz roba, usluga i građana među ove tri države, omogućiti slobodan pristup tržištu rada u ovom dijelu zapadnog Balkana te poboljšati saradnju na zaštiti od prirodnih i drugih nesreća. A Bosna i Hercegovina se nije pridružila.

Vodeća svjetska agencija AON o bh. ekonomiji: BiH je država s visokim rizikom poslovanja.

Ekipa "Avaza" obišla je najveće gradilište u BiH, poddionicu Tarčin - Ivan: Kroz Ivan je sve bliže.

Na stranama Mozaika pročitajte zanimljive priče.

Kamp Odreda izviđača „Neretva“ na Boračkom jezeru: U prirodi logoruje 65 djece. A tu je i razgovor s uglednim univerzitetskim profesorom, ratnim članom Predsjedništva RBiH i učesnika pregovora u Dejtonu Ivom Komšićem povodom objave nove knjige "Tuđmanov haški profil, udruženi zločinački poduhvat na BiH".

Vlada FBiH dala novac za savremene saobraćajnice: Počinje izgradnja nadvožnjaka kod hotela "Grand" u Velešićima.

Na stranama Crne hronike čitajte: 80-godišnjaku iz Nevesinja produžen je pritvor u trajanju od mjesec, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, ali i o filmskoj potjeri u Kiseljaku i Visokom zbog pljačke.

Alarmantno stanje u komunalnom preduzeću u Vitezu, Općina pomaže s 45.000 KM: Kako su u "Vitkomu" nestala dva miliona KM.

Za "Avaz" je govorila Tijana Milentijević, poznatija kao "Žena od sultana".

Također, u današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" na poklon dobijate prilog "RTV Extra", koji obiluje brojnim zadnimljivim sadržajima iz svijeta TV serija i filmova.


Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.