STAVOVI

Hasan Nuhanović: Dodik je prošlost političke scene, prešao je dvostruku crvenu liniju

Ne znam da li Dodik igra posljednji čin dodijeljene uloge ili mu još nisu rekli da je njegova uloga završena, naveo je Nuhanović

Nuhanović: Dodikova retorika postala je nekompatibilna sa stanjem mira. Arhiv

Piše: L. S.

4.8.2021

Društvene mreže pune su reakcija na sinoćnje izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika date tokom gostovanja na RTRS, gdje je vrijeđao Bošnjake, govoreći da su "konvertiti" i "podanički narod".

Među brojnim javnim ličnostima koje su komentirale posljednje Dodikove izjave je i Hasan Nuhanović, preživjela žrtva genocida u Srebrenici, bivši prevoditelj u UNPROFOR-u, a danas ugledni publicist i predavač.

Nuhanović je svoj stav iznio u dvije objave na Twitteru. 

- Pametni ljudi mi govore već duže vrijeme da mora biti gore da bi bilo bolje. Ne znam da li Dodik igra posljednji čin dodijeljene uloge ili mu još nisu rekli da je njegova uloga završena. Treća mogućnost je da ni režiseri više ne znaju koji je kraj jer ga sad Dodik režira - napisao je Nuhanović.




Potom je napisao sljedeće: 

- Dodik je prošlost političke scene. Ne zbog naših emocija, već zato što je njegova retorika postala nekompatibilna sa stanjem mira/odsustva rata, da ne navodim floskule o civilizacijkim vrijednostima koje je prekršio u velikom stilu. On je prešao duplu crvenu liniju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.