SARAJEVO

Dom penzionera u Nedžarićima ponovo na prodaji

Agencija će do 25. avusta do 16 sati prikupljati ponude zainteresovanih ponuđača

Dom penzionera u Nedžarićima. Avaz

Fu. M.

9.8.2021

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH objavila je ponovo javni poziv za dostavljanje ponuda putem zatvorenih koverti za prodaju Doma penzionera u Nedžarićima.

Agencija će do 25. avusta do 16 sati prikupljati ponude zainteresovanih ponuđača po cijeni od 10,36 miliona KM.

Ukupna površina objekta iznosi 16.086,60 kvadrata a ukupna površina zemljišta na kojem se objekat nalazi je 17.611 kvadratnih metara. Namjena objekta je poslovna.

- Kupac će snositi sve troškove uknjižbe prava vlasništva, koje je predmet javnog poziva, troškove notarske obrade kupoprodajnog ugovora, platiti porez na promet nepokretnosti i sve druge eventualne poreze, naknade i troškove koji se odnose na predmet prodaje. Pravo učešća imaju sve fizičke i pravne osobe koje dostave ponudu, uplate depozit i naknadu za učešće, osim domaćih pravnih i domaćih fizičkih osoba koje imaju registrovanu samostalnu djelatnost, a imaju neizmirene obaveze po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje - stoji u javnom pozivu.

Javni poziv. Printscreen

Ponuda se podnosi neposredno ili preporučenom poštom na adresu Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH u zapečećenoj koverti na kojoj je naznačen naziv predmeta prodaje. Ponude podnesene poštom smatrat će se valjanim (pravovremeno podnesenim), ukoliko je vrijeme otpreme poštom u skladu s naznačenim rokom.

U koverti se uz ponudu dostavlja dokaz o izvršenom plaćanju depozita i naknade za učešće. Domaće pravne i domaće fizičke osobe, koje imaju registrovanu samostalnu djelatnost, su dužne uz ponudu dostaviti izjavu da nemaju obaveza po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje. Izjavu za fizičke osobe mora ovjeriti nadležni organ, za pravne osobe pečatom privrednog društva.

Najpovoljniji ponuđač, a koji ima registrovanu samostalnu djelatnost, dužan je, do potpisivanja kupoprodajnog ugovora, dostaviti uvjerenje nadležnog organa o izmirenim obavezama prema Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje - navedeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.