GRADONAČELNIK BANJE LUKE

Stanivuković: Rado bih došao na Dodikovo mjesto

Jasno je da taj čovjek ulazi u posljednju godinu svoje vladavine i da će na isti način proći i na sljedećim izborima, kaže Stanivuković

Draško Stanivuković. Avaz

Fu. M.

24.8.2021

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, rekao je za "Kurir" da bi rado došao na Dodikovo mjesto, kako bi mijenjao stvari u cijeloj Republici Srpskoj.

On je rekao da je Dodiku poslata najsnažnija poruka nakon njegovog poraza u Banja Luci, prenosi "Srpska Info".

– Jasno je da taj čovjek ulazi u posljednju godinu svoje vladavine i da će na isti način proći i na sljedećim izborima – kaže Stanivuković.

On naglašava da je lično spreman da se kao čovjek, politička ličnost i kao gradonačelnik, maksimalno bori za promjene.

Odnosi s Vučićem

– Odrekao sam se svoje plate zbog naroda – kaže Stanivuković i dodaje da je najbolji pokazatelj kako radi to da je u Banja Luci do sada ušteđeno više od pola miliona KM na platama i više od 160.000 KM na službenim telefonima i putovanjima u odnosu na prethodne godine.

– Suština su promjene u cijeloj Republici Srpskoj, slom jednog ovakvog režima i pad kriminala i korupcije građenih 20 godina – kaže gradonačelnik Banjaluke.

Na pitanje u kakvim je odnosima s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Stanivuković je još jednom ponovio – u odličnim i prijateljskim, ističući da cijeni njegove napore koje čini za srpski narod i Republiku Srpsku.

– To pokazuju i činjenice da je iz Srbije u RS stigla podrška od 80 miliona eura, kao i da je Banjaluka za Dan grada dobila podršku od tri miliona eura za kapitalne projekte. To naš narod i ja kao gradonačelnik znamo da cijenimo i poštujemo – poručio je Stanivuković.

O Zakonu o negiranju genocida

Govoreći o Zakonu kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, Stanivuković je rekao da je paradoksalno da “oni koji govore o demokratiji, pravu na mišljenje i izražavanju istovremeno nameću zakon po kome to isto ne može”.

– To je pogubno i vraća nas više od 20 godina unazad – istakao je Stanivuković, prenosi Srpskainfo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.