DAN OPĆINE

Čović: U Neumu se treba živjeti 12 mjeseci

Masovni turizam je dobrodošao, poručio je Čović

Sa svečane sjednice. HDZ BiH

Fu. M.

27.8.2021

U okviru obilježavanja Dana općine Neum održana je svečana sjednica Općinskog vijeća jedinog bh. grada na moru.

Tom prilikom općinski načelnik Dragan Jurković u kratkim se crtama dotaknuo aktivnosti i projekata koji su ostvareni u posljednjih osam mjeseci.

- Okosnica predizbornog programa bili su mladi i rad s njima. Temeljem toga su povećane studentske stipendije, osigurani su besplatni udžbenici, redovno primanje pripravnika, rekonstrukcija dječjeg vrtića, donacija Srednjoj školi Neum, povećane naknade rodiljama i novorođenčadi. Također se više ulaže na području kulture i sporta, ostvareno je dosta infrastrukturnih projekata, te naposljetku su povećana sredstva za zdravstvene potrebe Neuma – kazao je Jurković.

Prisutnima se obratio i predsjednik HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a Dragan Čović rekavši kako će se više razine vlasti truditi ostvariti interese Neuma.

Dotaknuo se izgradnje Pelješkog mosta i nove ceste Neum – Stolac, projekata koji, kako je kazao, predstavljaju dobru priliku koju treba iskoristi.

- U Neumu se treba živjeti 12 mjeseci. Masovni turizam je dobrodošao, te trebamo raditi aktivnosti na čuvanju ključnih vrijednosti i da Neum zaštitimo od raznih nasrtaja i napada koji traju godinama - istaknuo je Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.