DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Hoće li Bakirovom radikalu pomoći Debevec

Trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević teško je bolestan. Pročitajte šta je ekskluzivno za „Avaz“, poručio Blažević

Piše: Avaz.ba

6.9.2021

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem broju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Hoće li Bakirovom radikalu pomoći Debevec.

Jasmin Mulahusić, radikalni internet-jurišnik SDA koji je u subotu uhapšen na graničnom prijelazu Bosanski Brod, predat je u nadležnost Tužilaštva BiH. Najvjerovatnije će biti zatražen pritvor, no pitanje je hoće li Sud, na čijem je čelu Ranko Debevec, to uraditi i hoće li Mulahusića spasiti njegov prijatelj i finansijer Osmica.

Trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević teško je bolestan. Pročitajte šta je ekskluzivno za „Avaz“, poručio Blažević.

Komentar dana pisao je Nermin Demirović: Asmirova kletva.

S profesorom Fakulteta političkih nauka (FPN) Šaćirom Filandrom razgovarali smo o dešavanjima u Crnoj Gori, ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija te miješanju politike u vjerske zajednice.

Ličnost dana je Adela Karaahmetović-Melajac: Učiteljica ponos novopazarske čaršije.

Brojni radovi su u toku, do sada su izgrađena 122 kilometra. Do jeseni iduće godine očekuje se 40 novih kilometara autoceste.

„Željeznice Federacije BiH“ su javno preduzeće koje godinama zauzima vrh liste dužnika, pa je tako dug „Željeznica FBiH“, prema podacima Porezne uprave FBiH, na dan 30. juni 2021. iznosio 192,4 miliona maraka.

Na stranama Crne hronike pročitajte sve detalje kako su srbijanski istražitelji rasvijetlili ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i pokušaj likvidacije Gorana Markovića Goranca (47). 

Pročitajte i zašto su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili starog policijskog znanca Mladena Grbića (43) iz Bosanske Gradiške.

Na stranama Jet seta prisjetili smo se legende narodne muzike, Šabana Šaulića. Da je živ, legendarni pjevač danas bi napunio 70 godina.

Za "Avaz" govori Marko Panić, desni bek Monpeljea. Pročitajte zašto je poručio eću igrati za reprezentaciju dok je Obrvan selektor.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.