RADIKALNI JURIŠNIK SDA

Uhapšeni Jasmin Mulahusić daje iskaz u Tužilaštvu BiH

Protiv njega Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti i odavanja tajnih podataka.

Mulahusić: Od koga je dobivao upute. Facebook

Piše: M. Aš.

6.9.2021

Jasmin Mulahusić, radikalni SDA internet-jurišnik koji je u subotu uhapšen na Graničnom prijelazu Bosanki Brod danas će biti ispitan u Tužilaštvu BiH.

On je jučer predat u nadležnost Tužilaštva BiH i kakonezvanično saznajemo za njega će najvjerovatnije biti predložen jednomjesečni pritvor.

Protiv njega Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti i odavanja tajnih podataka.

“Graničnim provjerama je utvrđeno da se isti potražuje od Tužilaštva BiH zbog počinjenog krivičnog djela Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a KZ BiH te Odavanje tajnih podataka iz člana 164 KZ BiH”, naveli su nakon hapšenje iz Granične policije.

Ovaj internet-jurišnik i lažni muftija rodom je iz Zavidovića, ali godinama živi u Luksemburgu odakle i piše bljuvotine i pravi razne montaže protiv političara i medija koji nisu po volji Bakira Izetbegovića, lidera SDA i Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

Podsjećamo, prema informacijama "Avaza" policija je kod Mulahusića pronašla i oduzela četiri mobitela i dva laptopa.

Bit će zanimljivo vidjeti od koga je ovaj radikalni "muftija" dobivao upute i naredbe za kreiranje montaža i podvala protiv političara, novinara i tužioca Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.