PREDSJEDNIŠTVO BIH

Komšić primio akreditivna pisma ambasadora Nizozemske i Malezije

Ambasador Waltmans je ponovio podršku Nizozemske evroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine i partnersku ulogu u reformskim procesima, naročito u ispunjenju 14 ključnih prioriteta Evropske komisije

E. T.

7.9.2021

Novoizabrani ambasador NIzozemske predao akreditivna pisma Komšiću - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Razgovor sa novoizabranim ambasadorom Malezije - Avaz
Ambasador Malezije preda akreditivna pisma - Avaz
+1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je poželio dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Nizozemske i poželio uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini.

U nastavku ceremonije predsjedavajući Komšić je zahvalio vladi i narodu Nizozemske na višedecenijskoj i kontinuiranoj podršci, u ratnom i postratnom periodu, kao jedan od najvećih donatora za obnovu zemlje. Govoreći o 14 ključnih prioriteta, predsjedavajući Komšić je istakao važnost nastavka reformskog procesa u cilju jačanja pravnih kapaciteta u borbi protiv korupcije i poštovanja osnovnih ljudskih prava a na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine.

Ambasador Waltmans je ponovio podršku Nizozemske evroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine i partnersku ulogu u reformskim procesima, naročito u ispunjenju 14 ključnih prioriteta Evropske komisije.

Nakon toga, Komšić je primio i akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Malezije u BiH Raje Saiffula Ridzuwana bin Raje Kamaruddina.

Na početku ceremonije predaje akreditivnih pisama, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je zahvalio vladi i narodu Malezije na podršci i pomoći Bosni i Hercegovini, naročito u borbi protiv pandemije, koja je dokaz prijateljskih odnosa dvije zemlje. Razgovarano je o posljedicama COVID-a 19 i procesu vakcinacije, te modalitetima za prevazilaženje negativnih impakta na ekonomije dvije zemlje.

Novoimenovani ambasador Malezije je rekao da će mandat posvetiti jačanju bilateralnih odnosa dvije zemlje, na svim poljima od zajedničkog interesa i na obostranu korist.

Sagovornici su se složili da, pored geografske udaljenosti, Bosna i Hercegovina i Malezija imaju razvijenu saradnju, ali i da ima prostora za njeno unapređenje, naročito u oblasti ekonomije, kulture i obrazovanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.