BIHAMK

Zbog radova na tunelu Crnaja saobraćaj se odvija kroz jednu traku do kraja sedmice

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj

Ad. A.

Nastavljaju se radovi u tunelu Crnaja

Foto: Arhiva


Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Do kraja ove sedmice kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom noći (20-5 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a od ponedjeljka (13.09.), vozila će saobraćati jednom trakom tokom dana, dok će u noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj u tunelu biti obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (kod mjesta Cerovica).

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Više o:

BIHAMK Crnaja
NA VRH

Podijeli članak na