VAŽNE INFORMACIJE

Upozorenje iz BIHAMK-a: Oprezno vozite

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova

Stanje na putevima. Avaz

Piše: E. T.

11.9.2021

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost, a pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozačima na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, saopćeno je iza BIHAMK-a.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, od ponedjeljka (13.09.), tokom dana saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.