SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ

Advokat Feraget za "Avaz": Oduzeti kompjuteri i mobiteli otkrit će važne informacije o ubistvu

Vještačenje Ševala Kovačevića bilo je izmišljeno i to je sud u presudi naveo, a sa 16 kamera s hotela čiji je vlasnik porodica Budnjo brisani su snimci

Feraget: Saobraćajna nesreća je izmišljena. Avaz

Piše: M. Aščić

16.9.2021

Ono na šta je godinama ukazivao advokat porodice Memić, Ifet Feraget dogodilo se jutros oko 6.30 sati. 

Naime, pripadnici MUP-a KS po nalogu Tužilaštva BiH pretresli su stan Muamera Budnje u okviru istrage u “slučaju Memić".

Policija je iznijela brojnu dokumentaciju. Pregled prostorija urađen je na lokaciji poslovno stambene zgrade Bosmal u kojoj živi Muamer Budnjo te objekti Nova Otoka gdje je u toku pretres stana, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića.

Advokat Feraget za portal „Avaza“, naglasio je da je do ovoga moralo doći kad-tad.

-Vještak saobraćajne struke Ševal Kovačević je svoj nalaz i mišljenje sačinio na osnovu svojih izmišljenih okolnosti koje su u potpunoj suprotnosti sa okolnostima isto tako izmišljenim na rekonstrukciji događaja od 13. juna 2016. godine, kojoj je bila prisutna Alisa Mutap udata Ramić i druga lica. Dakle, provedeno je saobraćajno vještačenje jedne izmišljene saobraćajne nesreće na osnovu dvostruko izmišljenih okolnosti i zato je sud nalaz Ševala Kovačevića odbio kao nestručan, nelogičan, paušalan, špekulativan i neozbiljan! O ovome svemu ja govorim već više od pet i po godina! Snimci hotela "Crystal" u vlasništvu porodice Budnjo, a koji ima 16 videonadzornih kamera, su prema nalazima vještaka namjerno brisani za 8.,9., 10. i 11. februar 2016. godine. Očekujem da Tužilaštvo BiH nakon današnjeg pretresa naredi vještačenja oduzetih kompjutera i mobitela radi utvrđivanja okolnosti koje su važne za rasvjetljavanje ovog događaja – pojasnio nam je advokat Feraget.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.