VLADO ADAMOVIĆ

Advokat Muamera Budnje za" Avaz": On nema veze s ubistvom Dženana, pretresi zbog brisanja snimaka

Uhapšeni recepcioner Ožegović (Muamer,op.a) je rekao da nije ni on brisao snimke, nego da su policajci. Eto, neka se sve utvrdi ko je šta radio, kaže Adamović

M. Aščić

Adamović i Budnjo

Foto: Avaz


Vlado Adamović, advokat Muamera Budnje, čiju je imovinu po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine jutros pretresla sarajevska policija, rekao je za portal "Avaza" da državni tužioci provjeravaju sve ono što je radilo Kantonalno tužilaštvo i vode potpuno novu istragu. 

Potvrdio je da tačno da su obavljeni pretresi Budnjinog stana i hotela "Crystal" na Ilidži, ali da su sve dobrovoljno dali šta je traženo.

- Ovdje je vrlo važno da kažem da Muamer nije uključen u ubistvom niti on ima veze s tim . Ovdje se radi o tome ko je u hotelu "Crystal" brisao snimke i šta s tim ima Muamer Budnjo. Moram reći da kada su snimci obrisani, on nije ni bio u Sarajevu.  Ovaj uhapšeni recepcioner Ožegović (Muamer,op.a) je rekao da nije ni on brisao snimke, nego da su policajci. Eto, neka se sve utvrdi ko je šta radio - kaže Adamović za "Avaz"

U samoj naredbi za pretres sutkinje Tatjane Kosović, kao sudije za prethodni postupak u krivičnom predmetu Memić stoji da su pretresi zbog  postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

 - Sve se odnosi na brisanje snimaka - kaže Adamović, naglašavaući da su sve predali policiji što je traženo.

NA VRH

Podijeli članak na