SARADNJA

Ćulum sa predstavnicima Ambasade SAD u BiH razgovarao o ATA programu

Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji koja se provodila u okviru ATA programa, a u okviru koje je organizovana obuka policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu iz oblasti borbe protiv terorizma i digitalne forenzike

Ćulum: Nastavak obuke. Avaz

Ad. A. / Fena

16.9.2021

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum razgovarao je sa predstavnicima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH - atašeom za sigurnost Themistoclesom Karavitesom i mentorom ATA programa za BiH - Program pomoći u borbi protiv terorizma Leeom Lerussiem.

Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji koja se provodila u okviru ATA programa, a u okviru koje je organizovana obuka policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu iz oblasti borbe protiv terorizma i digitalne forenzike.

Uporedo sa edukacijom policijskih službenika, Vlada Sjedinjenih Američkih Država je kroz ATA program donirala značajnu tehničku opremu.

Na sastanku je bilo govora i o modalitetima nastavka saradnje s ciljem unapređenja kapaciteta Agencije u borbi protiv terorizma.

Direktor Ćulum je zahvalio predstavnicima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na dosadašnjoj ostvarenoj saradnji i donaciji, te izrazio spremnost za nastavak saradnje, saopćeno je danas iz SIPA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.