BANJA LUKA

Zeljković sproveden u Tužilaštvo

U policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić

A. Ka. / Nezavisne

Branislav Zeljković

Foto: Agencije


Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, upravo je sproveden u Republičko javno tužilaštvo, pišu Nezavisne.

Podsjetimo, u policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić, a koji su ranije sprovedeni u Tužilaštvo.

Prema riječima advokata Miloša Stevanovića, koji zastupa Bojića i Markovića, navjerovatanije će za svečetvoricu biti zatražen pritvor.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili pravnim licima "ProControl" i "Travel4Fun" znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, sumnja da je nabavna cijena zaštitnih odijela, koja je nabavljao Institut za javno zdravstvo RS, 22,50 KM po komadu, a da su Institutu fakturisana na iznos od 50 KM.

NA VRH

Podijeli članak na