AVAZ NA LICU MJESTA

Kome smetaju sastanci VSTV-a i Muriza Memića

Član VSTV-a Davor Martinović istakao je da mu je malo zasmetalo jer se radi već o drugom sastanku predsjednika VSTV-a s porodicom Memić

Piše: E. Halimić

29.9.2021

S današnje sjednice. E. Halimić

Na početku sjednice VSTV-a povela se rasprava u vezi sastanka koji je predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija održao s Murizom Memićem i njegovim advokatom Ifetom Feragetom.

Član VSTV-a Davor Martinović istakao je da mu je malo zasmetalo jer se radi već o drugom sastanku predsjednika VSTV-a s porodicom Memić.

- S druge strane ista ta osoba je na skupu pred ljudima i kamerama najoštrije napala potpredsjednicu ovog Vijeća. Mislim da to nije dobro. Postavlja se pitanje hoćemo li mi primati sve oštećene. Mora se znati šta je naša nadležnost - kazao je Martinović.

Upitao je i šta se dešava s disciplinskim postupkom protiv predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, a budući da su pojedini mediji objavili da je donesena odluka u ovom postupku.

Predsjednik VSTV-a Lagumdžija objasnio je da je praksa da se nakon zaključenja pretresa odluke ne objavljuju, već se otpremaju prema strankama u postupku.

Član VSTV-a Srđan Forca ovom prilikom istakao je da smatra da nije dobra praksa da se primaju stranke u postupku na sastanke.

Član VSTV-a Mustafa Šabić smatra da je dobro što je predsjednik Lagumdžija primio gospodina Memića i njegovog advokata.

- Morate biti jako pažljivi jer se svaka riječ može drugačije tumačiti. Ali dobro je da ste ih primili - istakao je Šabić.

Član VSTV-a Sanin Bogunić napomenuo je da gospodin Muriz Memić nije stranka u postupku.

- Dobro je da ste ih primili - kratko je poručio Bogunić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.