NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: BiH prijeti kreditna propast

Povećanje penzija uvjetuju rastom cijena aviona i brodova

Avaz.ba
  • Današnja naslovnica "Dnevnog avaza"

    Današnja naslovnica "Dnevnog avaza"

    Foto: Avaz


U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: BiH prijeti kreditna propast.

Međunarodne rejting agencije „Moodys“ i „Standard & Poors“ potvrdile su da je Bosni i Hercegovini kreditni rejting „B3“, odnosno „B“ sa stabilnim izgledima. Analitičari ocjenjuju kako je rejting BiH najviše ograničen kompleksnom političkom strukturom koja usporava institucionalni i progres na polju ekonomskih reformi.

Interpol je jučer raspisao crvenu potjernicu za Fikretom Abdićem, aktuelnim načelnikom Velike Kladuše i presuđenim ratnim zločincem.

Komentar dana pisao je Nermin Demirović: Medicinski rulet.

AKTUELNO Vlast i ove godine izigrala umirovljenike: Povećanje penzija uvjetuju rastom cijena aviona i brodova.

Ličnost dana je Almedina Semanić: Veliki borac.

Na stranama Globusa čitajte: Jasne poruke predsjednice Evropske komisije zemljama zapadnog Balkana: Fon der Lejen: Želimo vas u EU.

SREBRENICA Nevolje Aze Pašalić, povratnice u selo Gostilje: Dobila račun za struju od 2.361 KM.

Nermin Nikšić o odgađanju sjednice Komisije: OSA intenzivno radi da zaštiti Osmicu.

Dodjelom nagrada okončan Festival „Mostarska liska“: „Avazov zmaj“ za „Heroja nacija“ Narodnog pozorišta Mostar koju je i publika ocijenila najboljom predstavom.

Izudin Bajrović, član žirija Balkan Panorama Film Festival: U Izmiru me svi pitaju za film "Quo vadis, Aida".

Skupština Kantona Sarajevo jučer je u nastavku 42. redovne sjednice, nakon burne rasprave, usvojila izvještaj o radu Televizije Kantona Sarajevo (TVSA).

Na stranama Crne hronike čitajte: Gregor Kovač, vještak za forenzičku analizu videosnimaka, utvrdio je da Siniša Šakić nije vozio motocikl koji je korišten u ubistvu Slaviše Ćuluma, ali postoji mogućnost da je bio suvozač na motociklu.

DOBOJ Prevarantica Zorica Damjanović predata Tužilaštvu: Za skidanje crne magije žrtvama uzela 800.000 KM.

EMOTIVNA ISPOVIJEST Ajka Kolaković-Čaušević za „Avaz“ na 4. godišnjicu smrti svoje kćerke: Teško mi je kao i prvog dana, ali svojoj Donči sam obećala da ću biti jaka.

Sport: Legendarni bokser Mani Pakjao objavio kraj karijere.

Legendarna Razija Mujanović večeras će u ime Košarkaškog saveza BiH, odnosno ženske i muške košarkaške reprezentacije, na 10. međunarodnom sportskom simpoziju „Simposar Sarajevo“ primiti prinagrade za ostvarene rezultate u minuloj sezoni. Također, tim menadžer naše ženske reprezentacije će u ime Džonkel Džons (Jonquel Jones) preuzeti i specijalnu nagradu: Ponos BiH.

Danas u "Dnevnom avazu" svim čitaocima poklanjamo specijalni marketinški prilog "Birajmo domaće".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:https://avaz.pressreader.com/

NA VRH

Podijeli članak na