GRADONAČELNIK BANJE LUKE

Draško Stanivuković: Pjevali su "Ne može nam niko ništa", a narod je jači od tebe, Mile

Oni su kao industrijski tehnički gas, prljavi nečisti i čađavi, uvijek mimo zakona, sumnjivog porijekla, oni su taj kiseonik koji ćemo izvesti iz RS, poručio je Stanivuković

Stanivuković: Govore da je Stanivuković nezreo, oni su zreli, ali za zatvora. A. Saračević

Piše: N. Aj.

2.10.2021

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković stao je ispred hiljada okupljenih na protestima u Banjoj Luci i poručio da "ovo večeras nije protest, ovo je ustanak".

- Ustanak protiv privatne države. Dao sam riječ svom narodu i održao sam je. Bit ću prvi gradonačelnik koji će povesti proteste s narodom i danas sam to učinio, održao tu riječ. Ovo je naš prvi ustanak, ali morat ćemo mnogo puta ustajati ako hoćemo da slomimo režim, da slomimo Milu i njegovu silu. I zato smo ovdje. I zato će ići u zatvor - poručio je Stanivuković.

Dodao je da je "turski zulum išao do neizdrživog" ali i da njihov ide do neizdrživog.

- Turci barem nisu kiseonik uzimali, oni i to. Nikada im nećemo oprostiti ni zaboraviti da su se ovdje sile režima protiv svog naroda upotrijebili. Pendrecima su nas tukli. Našom pobjedom u Banjoj Luci, Trg će biti slobodan. Ne samo da su nas batinali i tukli, već su pjevali „Ne može nam niko ništa“. E baš može, sve može. Narod je jači od tebe, Mile. Oni su kao industrijski tehnički gas, prljavi nečisti i čađavi, uvijek mimo zakona, sumnjivog porijekla, oni su taj kiseonik koji ćemo izvesti iz RS. A mi smo medicinski kiseonik, čisti kao suze i izliječit ćemo ovo bolesno društvo - kazao je gradonačelnik Banje Luke.

Naglasio je da je dosta afera te istakao kako su narodi, ali i opozicija umorni od njih.

- Umorni smo od njihovih afera, ali ovo će im biti posljednja koju smo razotkrili i nećemo se smiriti dok tako ne bude. Nemamo pravo na to. Koliko će lažnih referenduma raspisati i zastava na rever staviti samo da bi sakrio svoj kriminal i afere? E nećemo više dozvoliti. Umorni smo od jedne porodice i jednog imena. Kakva je to vlast? Blokirali su i ovaj grad, neće da usvoje budžet, da održe sjednicu. Govore da je Stanivuković nezreo. Oni su zreli, ali za zatvora - zaključio je Stanivuković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.