POMOĆ LJUDIMA U POTREBI

Reisu-l-ulema Kavazović primio delegaciju HO "Merhamet"

Delegaciju "Merhameta" činili su i zamjenik predsjednika Kenan Trebinjac, te direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar Adnin Hasić

Sa sastanka. MINA

N. Aj.

6.10.2021

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je primio delegaciju HO "Merhamet" koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac, a razgovarano je o pružanju pomoći ljudima u potrebi u BiH.

Tom prilikom je Vrbanjac obavijestio reisa Kavazovića o aktivnostima te humanitarne organizacije i informirao ga o određenim izazovima s kojima se suočavaju u radu, obećavši da će nastaviti s pomaganjem ljudi u potrebi i čak intenzivirati taj rad.

Vrbanjac je informirao Kavazovića da je "Merhamet" svoj ured otvorio i u Turskoj, te da očekuju da će taj ured biti veoma aktivan i svrsishodan.

Reis Kavazović je zahvalio predsjedniku i članovima delegacije "Merhameta" na pomoći koju pružaju našem narodu diljem BiH, te obećao da će Islamska zajednica i dalje snažno stajati uz njih i podržavati njihov rad, javlja MINA.

Delegaciju "Merhameta" činili su i zamjenik predsjednika Kenan Trebinjac, te direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar Adnin Hasić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.