SAOPĆENJE

Turković se sastala s ambasadorom Nelsonom

Ambasador Nelson je ponovio nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, te reformama u interesu svih građana Bosne i Hercegovine

Sa današnjeg sastanka. MVP

E. T.

8.10.2021

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Ericom Nelsonom i njegovom zamjenicom Deborah Mennuti.

Razmotrena je aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini sa posebnim osvrtom na neophodnost punog funkcioniranja državnih institucija, nastavka rada na ustavnim i izbornim reformama, važnosti neovisnosti pravosuđa te druga značajna pitanja od zajedničkog interesa.

Ministrica Turković je, tokom susreta, istakla važnost aktivne i konstruktivne uloge Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji te kontinuirane podrške Washingtona euroatlantskom putu BiH, reformama i borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Bilo je govora i o borbi protiv posljedica pandemije koronavirusa te o koordinaciji i usaglašavanju stajališta u pogledu vanjske politike i ljudskih prava.

Ambasador Nelson je ponovio nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, te reformama u interesu svih građana Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.