NAKON PERFORMANSA

Čegar: Dodika i harmonikaša je trebalo uhapsiti

Smatra kako oni kojima je stalo do BiH ne smiju ignorisati Dodikove paravojne formacije s kojima se javno hvali

Zoran Čegar. Agencije

Fu. M.

18.10.2021

Bivši zamjenik komandanta specijalne policije Republike BiH Zoran Čegar tvrdi da je današnji performans sa harmonikom u Predsjedništvu BiH koji je priredio Milorad Dodik najveće poniženje države, ali i njega lično.

- Meni je teško gledati te slike iz Predsjedništva BIH. To je ponižavanje naše borbe, jer ne smijemo zaboraviti da su moji drugovi izgubili život u odbrani te institucije. Nažalost čini se da je danas niko ne brani. Samo laicima nije jasno kuda je ovo nagelo, a odgovorni šute, imam osjećaj da će se oni koji vole BiH i žele njen opstanak opet morati samoorganizovati, za Patriju je izjavio Čegar.

Da li su narušeni protokoli

Kao profesionalc Čegar je javno postavio pitanje kako je harmonikaš ušao u Predsjedništvo i da li su time narušeni protokoli ove institucije. Nije mu jasno da ne reaguju Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i SIPA.

- Vjerujte da sam bio spremio opremu da krenem sam da uhapsim i Dodika i harmonikaša. Onda sam shvatio da bih samo ispao budala i da bih vjerovatno ja dobio robije jer oni koji su ovo napravili od Dodika bi ga opet branili - kaže Čegar.

Nije mu jasan predsjednik SDA Bakir Izetbegović čijeg rahmetli oca je Dodik u najavi performansa u Predsjedništvu BiH uvrijedio. Da je riječ o njegovom ocu Čegar tvrdi da zna šta bi učinio, a Dodiku ne bi bilo nimalo ugodno.

Ništa simpatično

- Mi koji smo branili BiH ne smijemo više ništa ni reći, ograničeno nam je kretanje jer oni koji su uništavali BiH i ubijali civile danas imaju svoje optužnice. Ja sam jednom poveo ljude, ovih dana mnogi od njih me zovu i zabrinuto pitaju šta ćemo!? Bojim se da zlatni ljiljani kojima je retroaktivno i nezasluženo dato to priznanje danas ne mogu odgovoriti izazovu, ne mogu to ni ljudi s lažnim diplomama ni oni koji se protive njihovoj provjeri. Mi koji smo nekada srcem i dušom branili BiH nismo bili podobni, a istorija nam se izgleda vraća, kaže Čegar.

Smatra kako oni kojima je stalo do BiH ne smiju ignorisati Dodikove paravojne formacije s kojima se javno hvali, ali i poziva da se provjere informacije da li je ovih dana u Lukavici ljudima dijeljeno oružje. Ko želi mir i stabilnost BiH prema njegovom mišljenju u harmonici koja je zasvirala u Predsjedništvu BiH neće vidjeti ništa simpatično.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.