ZASTUPNICA SNSD-A

Vulić: Za razliku od Ramića mi poštujemo sve žrtve

Ona je poručila da o kojem god zakonu da je riječ, stav RS-a bi bio isti

Sanja Vulić. Agencije

Srna

19.10.2021

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da Emir Ramić može pričati šta hoće i koliko hoće, "ali za razliku od njega Republika Srpska i njen narod poštuju sve žrtve i zajednički život im je daleko prihvatljiviji od mržnje".

- Također, za razliku od njega, mi ne mislimo da strani tutori treba umjesto domaćih institucija da donose zakone, niti mislimo da se tako štiti ustavnost, a još manje gradi povjerenje - rekla je Vulić odgovarajući Emiru Ramiću, direktoru Instituta za istraživanje genocida Kanada, da je ovaj institut uspio u kanadskom parlamentu da se izbori za usvajanje Zakona o zabrani negiranja genocida.  

Ona je poručila da o kojem god zakonu da je riječ, stav RS-a bi bio isti - to je posao od naroda izabranih predstavnika, a ne nekih neizabranih stranaca.

Ramićeva reakcija uslijedila je nakon izjave predsjednice RS-a Željke Cvijanović da Institut za istraživanje genocida nije nikakav institut već jedna mala NVO, koja uzima donacije od ljudi iz dijaspore i šalje, kako je kazala, "kojekakve dopise institucijama po Kanadi i glume institut".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.