NAJAVA EMISIJE

Večerašnji gost u "Crvenoj olovci" je profesor Alija Kožljak

Dodik je ipak trebao da se zadrži u svojoj šatorskoj atmosferi u kojoj je navikao to da radi, i šalje poruke mira, pjeva, veseli se, izjavio je Kožljak

H. J. I.
  • Večerašnji gost u "Crvenoj olovci" je Alija Kožljak

    Večerašnji gost u "Crvenoj olovci" je Alija Kožljak

    Foto: Avaz


Gost ovosedmičnog izdanja emisije "Crvena olovka" je bivši vojni predstavnik BiH pri NATO-u i šef Odsjeka za međunarodne odnose i evropske studije Internacionalnog Burch univerziteta, Alija Kožljak.

U toku intervjua, Kožljak se osvrnuo na huškačku i zapaljivu retoriku Milorada Dodika, sankcije EU i SAD koje su najavljene za našu zemlju, zašto visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) ne želi koristiti Bonske ovlasti, koje je rješenje za trenutnu situaciju u našoj zemlji....

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović kako komentira to što je Milorad Dodik prije sjednice Predsjedništva u ponedjeljak doveo harmonikaša u svoj kabinet, Kožljak je istakao da je to izraz primitivizma.

- Ja mislim da gospodin Dodik već odavno ne uvažava institucije BiH. On je ipak trebao da se zadrži u svojoj šatorskoj atmosferi u kojoj je navikao to da radi, i šalje poruke mira, pjeva, veseli se, što je njegovo legitimno pravo kao građanina. Međutim, ovdje se radi o instituciji BiH i ja se slažem sa onima koji su rekli da on na ovaj način najviše govori o sebi i da najviše štete nanosi onima koje predstavlja – izjavio je Kožljak.

Kompletan intervju pogledajte večeras u 20 sati na Avaz TV.

NA VRH

Podijeli članak na