OSNOVNI SU SOKOLAC

Košarac podnio tužbu za klevetu protiv Stanića

U tužbi podnesenoj Osnovnom sudu u Sokocu ističe se da je Stanić iznio neistinite i klevetničke navode na račun Košarca

Košarac tužio Stanića. Avaz

Srna

23.10.2021

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac podnio je tužbu za klevetu protiv šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladina Stanića zbog iznošenja neistinitih i klevetničkih navoda na njegov račun tokom nedavne konferencije za medije u Banja Luci.

U tužbi podnesenoj Osnovnom sudu u Sokocu ističe se da je Stanić iznio neistinite i klevetničke navode na račun Košarca, uključujući one o izvozu mesa u Tursku.

- Navedeno obraćanje sadrži potpune neistine o tužitelju. U tekstu se navodi da tužitelj izvozi meso, mada isti ne posjeduje u bilo kom svojstvu bilo kakvu firmu koja bi se bavila ili bavi izvozom mesa.

Pozivajući se na Zakon o zaštiti od klevete Republike Srpske, u tužbi se navodi da je tuženi Stanić prekoračio granice slobode izražavanja, jer je, između ostalog, iznio neistinit sadržaj, nije imao legitimni cilj za iznošenje spornih sadržaja, odnosno cilj informisanja javnosti o pitanjima koja su u opštem interesu, nije postupao u dobroj vjeri, prešao je mjeru u izražavanju, prema čijem postojanju se određuje odgovornost i nije izvršio provjeru izvora.

- Tuženi je, dakle, iznio u potpunosti neistinite i klevetničke navode koji su izrečeni isključivo sa ciljem kako bi se nanijela šteta tužitelju iznošenjem neistinitih navoda", navedeno je u tužbi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.