NABAVKA OPREME

Granična policija BiH zahvalna IOM-u na dugogodišnjoj saradnji i podršci

Sagovornici su razmatrali dosadašnju realizaciju tehničke podrške Graničnoj policiji BiH i sprovođenje trenutnih aktivnosti u okviru Projekta IPA 2020

Granična policija BiH. Arhiv

D. H.

26.10.2021

Predstavnici Granične policije BiH istakli su značaj IPA projekta, kojim je predviđena nabavka specijalističke opreme vrijednosti oko 6,2 miliona KM za nadzor granice i sprečavanje i suzbijanje krijumčarenja ljudi i robe.

Na sastanku u Sarajevu sa delegacijom Međunarodne organizacije za migracije /IOM/, koju je predvodila šef Misije i regionalni koordinator za zapadni Balkan Laura Lungaroti, predstavnici Granične policije BiH izrazili su zahvalnost za dugogodišnju saradnju i podršku IOM.

Sagovornici su razmatrali dosadašnju realizaciju tehničke podrške Graničnoj policiji BiH i sprovođenje trenutnih aktivnosti u okviru Projekta IPA 2020. 

- Posebne mjere za podršku u odgovoru na izbjegličku i migrantsku situaciju u BiH, koji finansira EU, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Do sada su Graničnoj policiji BiH isporučena terenska vozila, kombiji, termovizijske kamere, uređaji za dnevno i noćno osmatranje i drugo, s ciljem efikasnijeg odgovora brojnim bezbjednosnim izazovima i upravljanja nezakonitim migracijama.

Predstavnici IOM-a su informisani o operativnom korištenju do sada donirane opreme koja u značajnoj mjeri doprinosi efikasnom obavljanju poslova i zadataka, s posebnim naglaskom na sprečavanje i suzbijanje nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi.

Razmatrani su i modaliteti korištenja preostalih sredstava planiranih za podršku u kadrovskom i materijalno-tehničkom opremanju Granične policije BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.