ZASTUPNICA SNSD-A

Vulić: Zavidim vam na bošnjačkom jedinstvu

Odgodili ste vježbu jer hoćete da kažete da su vojnici iz Srbije kliconoše, a da Amerikanci šire ljubav, rekla je Vulić

Fu. M.

Sanja Vulić

Foto: Agencije


Zastupnica SNSD-a Sanja Vulić je tokom diskusije u državnom parlamentu o smjeni ministra odbrane  BiH Sifeta Podžića istakla da se stiče utisak da poslanici ne čitaju ista obrazloženja predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije za smjenu ministra.

- Činjenica je da je savjetnik ministra Podžića, Fazlić rekao da je odgođena vježba zbog agresivnog nastupa Srbije prema BiH. Vi sada nas ponižavate da je to iz epidemioloških razloga. Podsjetit ću vas da su pripadnici Oružanih snaga BiH zajedničku vježbu sa NATO-om i EUFOR-om i nije bilo odgađanja. Odgodili ste vježbu jer hoćete da kažete da su vojnici iz Srbije kliconoše, a da Amerikanci šire ljubav i pozitivnu vibraciju - zaključila je Vulić.

Odbacila tvrdnje pojedinih poslanika da su neutemeljeni argumenti predsjedavajućeg Tegeltije za smjenu ministra Podžića ističući da će “bošnjačko jedinstvo biti to koje će ministra odbrane sačuvati na ovoj poziciji”.

- Nemam problem što će Podžić ostati ministar. Znam da to neće uraditi jer se pozivate na bošnjačko jedinstvo na kojem vam zavidim - poručila je Vulić.

Više o temi Sanja Vulić

NA VRH

Podijeli članak na