POTVRĐENO ZA AVAZ

Iz "Elektroprivrede" i "Elektroprijenosa" BiH o prekidu snabdijevanja strujom: Do kraja dana se očekuje stabilizacija u KS

Obilne padavine su prouzrokovale prekid u prijenosu električne energije, isključene su dvije trafostanice, rekla je Mirković

Zbog prekida snabdijevanjem ne rade semafori. avaz

Piše: L. Memčić

5.11.2021

Usljed ogromnih količina padavina, na području Kantona Sarajevo došlo je do prekida snabdijevanja električnom energijom, oko 10 sati. Veliki problem u odvijanju saobraćaja izazvao je i prekid rada semafora.

Direktor JP Elektroprivreda BiH Admir Andelija kazao je da se radi na sanaciji šteta.

- Kvar je nastao na trafostanici u vlasništvu "Elektroprijenosa", koja je poplavljena. Došlo je do zastoja. Pokušavamo to riješiti nekim alternativnim načinima napajanja. Očekujemo da ćemo do kraja dana to uspjeti riješiti - rekao je Andelija.

Iz "Elektroprijenosa" BiH za portal "Avaza" je rečeno da su obilne padavine uzrok prekida snabdijevanjem, te da su sve raspoložive ekipe na terenu.

- Obilne padavine su prouzrokovale prekid u prijenosu električne energije, a kada su u pitanju objekti visokonaponske mreže "Elektroprijnosa" BiH, zbog rasta rjieka u ovom trenutku su isključene dvije transformatorske stanice. Sve naše raspoložive ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova. Kada će struja doći do krajnjih potorošača ne zavisi samo od "Elektroprijenosa" nego i od "Elektroprivrede" kada će i oni svoj dio mreže uspjeti sanirati jer su i njihove transformatorske mreže poplavljene - rekla je Jovana Mirković, stručni saradnik za odnose s javnošću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.