ODLUKA NA SJEDNICI

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija, evo ko su predsjednici sudova

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova, saopćeno je iz VSTV-a

Odlučeno na sjednici u Banjoj Luci. Arhiv

N. Aj.

11.11.2021

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava 10. i 11. novembra 2021. godine u Banja Luci, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Republike Srpske, imenovane su Danijela Elenkov, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Prijedoru i Snježana Stepanović, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su Milena Dramac, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Jajcu, Slobodanka Kojić, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Gradačcu i Nedim Begić, na poziciju predsjednika Kantonalnog suda u Livnu.

- Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova - saopćeno je iz VSTV-a.

ovoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. decembra 2021.godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.