SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Gradu Goražde donirano 4.000 metara kvadratnih umjetne trave

U Gradskoj upravi ističu kako su umjetnu travu odlučili predati SFK Libero

Donirano 4.000 metara kvadratnih umjetne trave. Fena

N. Aj. / Fena

16.11.2021

Sportskom fudbalskom klubu (SFK) Libero u Goraždu uručena je donacija u vidu umjetne trave za sportske terene. Vrijednu donaciju posredstvom Gradske uprave Goražde obezbijedio je Zekerijah Smajić koji živi u Beču, u namjeri da doprinese izgradnji sportske infrastrukture u gradu na Drini.

U Gradskoj upravi ističu kako su umjetnu travu odlučili predati SFK Libero, jer je prvi iskazao potrebu za ovom vrstom pomoći.

Finansiran i transport

- Zahvalni smo gospodinu Smajiću koji je donirao 4.000 metara kvadratnih umjetne trave koja će biti postavljena na raznim lokacijama u gradu, tamo gdje su spremni tereni i gdje se iskaže potreba kako bi stvorili uslove za našu djecu gdje ćemo takođe pripremiti podloge. To je poklon gospodina Smajića koji je finansirao i transport do Goražda. Čekamo i umjetnu travu od Nogometnog saveza da se instalira u naselju 1. Maj gdje je u toku rekonstrukcija stadiona - kazao je gardonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Predsjednik i trener SFK Libero Senad Hubjer naglašava da je riječ o izuzetno značajnoj donaciji za SRC Libero gdje je nedavno izgrađen pomoćni stadion i za koji je bilo neophodno obezbijediti umjetnu travu.

Značajan projekt

- U našoj školi fudbala imamo više od 300 dječaka i djevojčica i teren dimenzija 40 x 20 koji trenutno koristimo nije mogao zadovoljiti naše potrebe i nismo bili u mogućnosti primiti više djece zbog nedostatka termina i prostora. Ova donacija za drugi teren je od velike koristi za sve nas u Gradu Goražde i BPK jer ovdje se igra i ljetna pa uskoro i zimska liga gdje nastupaju i klubovi iz svih općina Gornje-drinske regije. Ovaj projekat je izuzetno značajan jer veliki problem je bio nedostatak sportske infrastrukture - kazao je Hubjer.

Tehničku pomoć u realizaciji transporta ove donacije pružila je goraždanska firma EMKA Bosnia.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.